Doğanın gözlerden uzak güzellikleri yanı başınızda: Göz alıcı bahçe tasarımları

bahce

Yıllar ilerledikçe daha çok betona hapsolan daracık dünyamızda, doğaya ve özellikle yeşile daha geniş yer açmaya ihtiyaç hissediyoruz. Renklerin, bitkilerin ve kokuların, taş, toprak, bank, salıncak, çeşme, havuz gibi aklınıza gelen bütün objelerle uyumlu bir şekilde bir araya getirilmesi anlamına gelen peyzaj ve bunun içinde değerlendirebileceğimiz bahçe tasarımı işte böyle bir ihtiyacın ürünü. Yaz mevsiminin sunduğu fırsatlardan yararlandığımız bugünlerde bahçenize yeni bir görünüm kazandırmak size de iyi gelebilir.

Aslında bir arazi parçasının ekolojik, biyolojik ve yapısal bütün özelliklerini toplu olarak ifade eden peyzaj, gerek bireysel, gerekse toplum olarak insan ve doğa arasındaki karşılıklı etki sonucunda gelişen ve değişme gösteren bir kavramdır. Peyzajda amaç çevrenin sadece süs bitkileriyle bezenmesi değildir. Tam aksine doğal peyzaj alanlarının güzelliklerini süreklilik sağlayarak koruma altına almak, bütün insanlar için kültürel ve estetik bir yaşam alanı açılmasını temin etmektedir. Hem fonksiyonel, hem estetik hem de ekonomik bir mekân tasarımı, insanlar için en iyi arazi kullanım yollarının bulunmasına ve oluşturulmasına katkı sağlayan bir peyzaj uygulamasıyla mümkündür.

Bir bahçe tasarımının ana fikri, göze hoş gelmeyen olumsuz elemanların uzaklaştırılıp, güzel bir ortamın sağlanmasıdır. Bu estetik kaygının yanında söz konusu tasarım, işlevsel ve ekonomik de olmalı. Bunun anlamı şu: canlı veya cansız tasarımda kullanılan her objenin bir işe yaraması gerekiyor. Bu nedenle bir ev bahçesinde, şehir parkında, spor alanlarında, botanik bahçesinde, sergi alanlarında ya da okullarda mekân düzenlemeleri hep farklı felsefelerle icra edilir. Evde bir aile rahatça yaşayabilmeli, her şeyden önce bir koruma aracı olan kapı bu amaca göre dizayn edilmeli, bahçe yolu insanların rahatça yürümesine olanak vermeli ve bütün görüş alanı estetik ve iç açıcı bir güzellikle tasarlanmalıdır.

İstanbul’da bulunan Punica Peyzaj, sizin isteklerinize özel fonksiyonel, estetik, dinamik ve sürdürülebilir dış mekânlar tasarladığı gibi aynı zamanda doğal atıkların komposta dönüşmesine öncülük eden projeleriyle de dikkati çekiyor. PMI (Project Management Institute) standartlarında uygulamaya koyduğu projeler, yapısal ve plantasyon olarak iki aşamada tamamlanmaktadır. Yapısal çalışmada drenaj, sert zemin, sulama, aydınlatma, su öğeleri, süs havuzları, göletler, biyolojik havuzlar, kış bahçeleri, kaya bahçeleri, pergolalar, gazebolar, dış mekân mutfakları, çocuk oyun alanları ve dikey bahçeler yapılırken; plantasyon çalışmalarında ise yer örtücü, çalı grupları ve ağaçlandırma çalışmaları yapılır. Yanı sıra saksılardan, villa bahçelerine ve kurumsal bina çevrelerine kadar değişen tüm ihtiyaçlarda, periyodik bakım hizmeti veren ve bahçe bakım programına göre, ilaçlama, gübreleme, sulama, biçme, havalandırma, mevsimlik dikimi, çapalama ve yabancı otlarla mücadele hizmeti sunan deneyimli bir kadroya da sahip.

Proje yönetimi konusunda kapsam, kalite, zaman ve bütçe takibini yapan; projenin tamamlanmasına engel olacak risk varsa belirleyip yok eden; tedarikçiler ve çalışanlarla iletişim kurarak iş takibini en hızlı şekilde sağlamaya çalışan ve proje sahibi ile sürekli iletişimde kalarak belirlenen periyotlarda müşteriye durum raporu veren Punica Peyzaj, projelerini tamamen müşterisinden aldığı verilere ve isteklere göre ölçekli çizimler, skeçler, kullanılacak malzeme ve bitki fotoğraflarıyla destekleyerek uygulamaya koyuyor.

Bu bakımdan bilgisayar ortamında çizdiğiniz kendi projeleriniz de bahçenizin nasıl görünmesi gerektiği konusunda bir öneri olarak değer kazanıyor.

Bahçe ve mutfak atıklarının, doğal yolla çürütülerek, organik maddece zengin bir ürüne dönüştürülmesine kompost yapma, ürüne de kompost denir. Punica Peyzaj, ülkemizde kompost kullanımının yaygınlaşmasına öncülük eden bir firma aynı zamanda. Bu konuyla ilgili hizmet de alabiliyorsunuz.

Bir bahçe tasarımının ana fikri, göze hoş gelmeyen olumsuz elemanların uzaklaştırılıp, güzel bir ortamın sağlanmasıdır. Bu estetik kaygının yanında söz konusu tasarım, işlevsel ve ekonomik de olmalıdır.

Benzer konular

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir