Sultanlar şehri Üsküdar’da sultanlara layık bir restoran Beyce Sultan

beyce

İstanbul’un en güzel yerlerinden biri olan Küçük Çamlıca, modern mimarisi ve göz alıcı güzelliğe sahip ortamıyla çok cazip bir mekâna ev sahipliği yapıyor: Beyce Sultan Restoran’ı. Anadolu medeniyetlerine ait lezzetleri bir araya getiren zengin menüsü ile Beyce Sultan, farklı ve unutulmaz bir yemek keyfi yaşamak isteyenlere kapılarını açıyor

İyi bir restoranı diğerlerinden ayıran şeyler nelerdir? Yemekten anlamakla beraber damak zevki konusunda katı kuralları bulunan bir tüketici olarak bizler, ne zaman bir restorana ‘iyi’ deriz? Bunun pek çok kriteri olabilir ancak Beyce Sultan, bir yemek mekânı hakkındaki birçok algınızı değiştirecek niteliklere sahip görünüyor. Bana göre en başta gelen özelliği sadece damaklarımıza değil aynı zamanda gözümüze de hitap eden bir çekiciliğe sahip olması. Eski Balins FM binasının restore edilerek muhteşem bir konseptle İstanbul’un en iddialı mekânlarından birine dönüşmesi, restoranın ne kadar başarılı olduğunun bir göstergesi. Her ne kadar Nisan 2010’da kurulsa da personelin hizmetteki pratikliği, yemeklerindeki lezzeti, mekânın büyüleyiciliği ve pek çok etkinlik imkânı sunmasıyla Beyce Sultan Restoran’ın asırlık bir geçmişin tecrübesini yansıttığını söylemek hiç de abartı sayılmaz.

İlk bakışta restorana ismini veren Beyce Sultan’ın kim ya da neresi olduğunu merak edebiliriz. Mekân, gerçekte ismini, Denizli’nin Çivril ilçesinde Menteşe köyü yakınında yer alan ve Kalkolitik Çağ’dan Bronz Çağ’a, Hititler’den Bizans İmparatorluğuna kadar uzanan tarihiyle pek çok arkeolojik kalıntıyı bünyesinde barındıran Beyce Höyük adındaki antik bir yerleşim merkezinden alıyor. Kıymeti bütün dünyaca bilinen bu tarihi yerleşim yerinde ayrıca Selçuklular zamanından kalma bir de türbe bulunuyor. Bu türbenin zamanında Anadolu’da yaşamış Beyce Sultan isimli bir manevi şahsiyete ait olduğu iddia edilebilir fakat bunu doğrulayacak bir bilgiye sahip değiliz. Ancak müşterilerine, işte böylesine geçmişle sıkı sıkıya bağlı bir mekânın ruhundan esinlenerek yüzyıllarca süregelen bir mutfak geleneğinin ürünlerini tattırmayı amaçlayan Beyce Sultan Restoran’ı kalitesiyle bu dünya mirası yerleşim yerinida kalacaktır. Beyce Sultan Restoran’ı mekân genişliği ile de misafirlerinizi ağırlayacağınız nişan, düğün, sünnet vb. size özel büyük organizasyonlarda yardımınıza koşacak nitelikte. Toplamda 4 ayrı salonu ile özel davet ya da toplantılarınızda yaklaşık 500 kişi kapasiteli bir plan uygulanmış burada. Bunun yanı sıra özel toplantılar için dekore edilen 12 kişilik ve teknolojinin son ürünleriyle donatılmış V.I.P. salonunda odaya özel servis fırsatı da sunuluyor. Mekân özellikleri ile geniş katılımlı şirket yemeklerinde de Beyce Sultan çok büyük avantaj sağlıyor. Eğitim, lansman, davet, yıldönümü kutlaması gibi çeşitli etkinliklerde personelinizi keyifli ve rahat bir şekilde ağırlayabilirsiniz. 2.55/1.80 genişliğindeki barkovizyon, kablosuz internet ve uydu bağlantısı gibi imkânlar sunan Beyce Sultan’ın özellikle belirtmemiz gereken bir başka artısı da Ramazan aylarında her gün için ayrı düzenlenen menülerle, yine yakın çevrenizle beraber hoşça vakit geçirme ayrıcalığı tanıyor olması.

Beyce Sultan, günümüzde artık adı sanı unutulmuş ancak geçmişte Anadolu insanın emeğinin ürünü olan pek çok lezzeti gün yüzüne çıkarma felsefesiyle menülerini oluşturmuş.

Beyce Sultan’daki imkânlar bunlarla sınırlı değil elbette. Yaşlı ve engelli müşterilerin kullanımı için özel tasarlanmış asansör ve taşıma sistemi, çocuklar için eğitimli dadı eşliğinde güvenle oyun oynayabilecekleri 60 metrekarelik ve içerisinde PlayStation bulunan özel çocuk oyun alanı, mescit, vale parking ve otopark hizmeti de Beyce Sultan Restoran’ı farklı ve ayrıcalıklı kılan özelliklerinden bazıları.

Küçük Çamlıca’da yer alan Beyce Sultan Restoran, ikinci şubesini ise geçtiğimiz aylarda Pendik’te yer alan ve İstanbul’un üçüncü Marina Yaşam Merkezi olma özelliğini taşıyan Marintürk’te Cityport Alışveriş Merkezi’nde açtı. Burada da 400 misafir kapasiteli, açık ve kapalı alanlarıyla seçkin müşterilerini ağırlayan Beyce Sultan Restoran kaliteli hizmet anlayışı ile sizleri de keyifli bir yemek deneyimine davet ediyor.

Adres: Küçük Çamlıca Mah. Acıbadem Cad.
Erkan Ocaklı Sok. No:7/A
Tel : (216) 325 74 74 – (216) 327 27 44 /
0216 390 33 33 pbx Beyce Sultan / MarinTürk
Fax : (216) 325 76 75
Web: www.beycesultan.com.tr
E-mail: info@beycesultan.com.tr

Benzer konular

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir